Пълнозърнести гофрети с ягоди и рикота

Здравословна закуска - сандвич с гофрети, гарниран с мед и свеж вкусен крем от рикота с мента и ягоди. Други сезонни плодове, като боровинки или нарязани праскови, също биха били вкусна добавка. Ако нямате приготвени или закупени гофрети, може винаги да ги замените с пълнозърнест хляб.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша пълномаслено сирене рикота
- 1 чаена лъжичка прясна мента, нарязана
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 пълнозърнести гофрети - замразени или домашно приготвени (или 2 пълнозърнести филийки)
- 2 чаени лъжички кленов сироп (мед или друг подсладител)
- 1/2 чаена чаша пресни ягоди, нарязани наполовина
Начин на приготвяне:
Смесете в малка купичка сиренето рикота, ментата и ваниловия екстракт.
Препечете в тостер двете пълнозърнести гофрети (или пълнозърнести филийки), след което ги поръсете с по 1 чаена лъжичка кленов сироп (или мед). Намажете едната гофрета със сместа от рикота и гарнирайте с пресни ягоди. Покрийте с другата гофрета, така че да стане на сандвич.
Да ви е сладко!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Гофрети с газирана вода
- Лучени гофрети с бекон и кашкавал
- Торта с гофрети, кокосов крем и ягоди
- Хрупкави гофрети от тиквички и моркови
- Вафлени пурички
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Гофрети с брашно от киноа
- Картофени гофрети с билки
- Кашкавалени гофрети
Коментари към Пълнозърнести гофрети с ягоди и рикота