Пълнозърнести гофрети
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 3/4 чаша обезмаслено мляко
- 1/4 чаша кокосово масло или зехтин
- 1/4 чаша неподсладено ябълково пюре
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 чаша пълнозърнесто брашно
- 1/2 чаша брашно от ленено семе
- 1/4 чаша пшеничен зародиш
- 1/4 чаша брашно универсално
- 4 чаени лъжички бакпулвер
- 1 супена лъжица захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте заедно яйцата, млякото, кокосовото масло, ябълковия сос и ванилията. Добавете към сместа пълнозърнестото брашно, брашното от ленено семе, пшеничния зародиш, универсалното брашно, бакпулвера, захарта и солта и бъркайте, докато сместа стане гладка.
Загрейте уреда за гофрети и намажете с кокосово масло или друга мазнина по избор. Изсипете част от сместа в гофретника и изпечете до хрупкавост и златистокафяв цвят. Повторете, докато свърши тестото.
Сервирайте с пресни плодове като ягоди, боровинки или други. Може да натрошите орехи, бадеми или други ядки. Пълнозърнестите гофрети чудесно се допълват с мед или кленов сироп.
Насладете им се!
Източник:
allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лесни гофрети на грил тиган
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Гофрети с газирана вода
- Хрупкави картофени гофрети
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Гофрети със спанак и сирене
- Картофени гофрети с билки
- Ароматни картофени гофрети
- Бананови гофрети с бадемово брашно
Коментари към Пълнозърнести гофрети