Пълнозърнеста пица с риба тон, морско зеле и пармезан

Необходими продукти
За плънката:
- 200 грама консервирана риба тон
- 100 грама морско зеле (консерва)
- 150 грама чери домати
- 5 супени лъжици доматен сос
- 70 грама настърган пармезан
- сушен риган и смес от различни видове пипер на вкус
За тестото:
- 1 чаена чаша суроватка
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица морска сол
- 1,5 супени лъжици захар
- 3 чаени лъжици суха мая
Начин на приготвяне:
Смесете в съда на хлебопекарна продуктите за тестото в последователността, в която са изброени: суроватка, зехтин, брашно, сол, захар и мая. Включете уреда на режим "тесто" и след като тестото се замеси, оставете в съда за 20-30 минути.
След това го разделете на 4 части, разточете ги, придавайки им кръгла или овална форма и намажете с доматения сос. Върху него подредете чери доматите, разрязани на половинки, разпределете морското зеле, парченца риба тон и поръсете със смес от различни видове смлян пипер, сушен риган и настъргания пармезан.
Изпечете пиците на 180 градуса във фурната (за 20 минути).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Спагети със сметана и риба тон
- Джоб пица с кори за лазаня
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бързо тесто за пица с мед
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Здравословна черна пица
Коментари към Пълнозърнеста пица с риба тон, морско зеле и пармезан