Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пълнозърнеста пица с риба тон, морско зеле и пармезан

Пълнозърнеста пица с риба тон, морско зеле и пармезан

Пълнозърнеста пица с риба тон, морско зеле и пармезан - изображение

Необходими продукти


За плънката:

  • 200 грама консервирана риба тон
  • 100 грама морско зеле (консерва)
  • 150 грама чери домати
  • 5 супени лъжици доматен сос
  • 70 грама настърган пармезан
  • сушен риган и смес от различни видове пипер на вкус


За тестото:

  • 1 чаена чаша суроватка
  • 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица морска сол
  • 1,5 супени лъжици захар
  • 3 чаени лъжици суха мая

 

Начин на приготвяне:


Смесете в съда на хлебопекарна продуктите за тестото в последователността, в която са изброени: суроватка, зехтин, брашно, сол, захар и мая. Включете уреда на режим "тесто" и след като тестото се замеси, оставете в съда за 20-30 минути.

След това го разделете на 4 части, разточете ги, придавайки им кръгла или овална форма и намажете с доматения сос. Върху него подредете чери доматите, разрязани на половинки, разпределете морското зеле, парченца риба тон и поръсете със смес от различни видове смлян пипер, сушен риган и настъргания пармезан.

Изпечете пиците на 180 градуса във фурната (за 20 минути).

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимки