Пълнено пиле с гъби и холандско сирене

Необходими продукти:
1 цяло пиле - 2 кг
пилешко филе - 700 грама
червени чушки - 400 грама
холандско сирене - 300 грама
сол, пипер, индийско орехче, подправки за пиле - на вкус
гъби - 7-8 бр.
лук - 1 глава
масло - 30 грама
Начин на приготвяне:
Направете разрез на корема на пилето и отстранете кожата, оставете само крилцата. Нарежете филето на едри парчета, овкусете с подправките, добавете половината от сиренето като го настържете на ситно. Чушките нарежете едро. Запържете лука в маслото и прибавете гъбите, нарязани на плочки. Охладете и смесете с другата част от сиренето (отново ситно настъргано).
Следва пълненето:
Сложете половината от месото най-отдолу (на гърба) на обърнатото за пълнене пиле, върху месото - гъбите, върху гъбите - чушките и най-отгоре отново месо. Зашийте! Намажете пилето с малко зехтин и подправки и печете в продължение на 1 час и 15 минути при 180 градуса във фолио. След това махнете фолиото и запечете до златисто. Докато се пече, поливайте пилето с отделящия се сок.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено пиле на фурна с узо и подправки
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Перфектната марината за пилешко месо
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
- Гювечета от картофи с гъби и лук
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Пълнено пиле с гъби и холандско сирене