Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени яйца със спанак и домати

Пълнени яйца със спанак и домати

Пълнени яйца със спанак и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 9 яйца
  • 500 грама спанак
  • 1 глава лук
  • 2 средно големи домата
  • 1 чаена лъжица каперси
  • магданоз на вкус
  • индийско орехче на вкус
  • масло и зехтин на вкус
  • черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете твърдо яйцата, обелете ги и разрежете на две по дължина. Извадете жълтъците и ги намачкайте до еднородност с няколко лъжици зехтин.

Нарежете ситно лука, доматите, каперсите и магданоза.

Изпържете за 3-4 минути лука в смес от 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица масло. Добавете доматите, гответе ги в продължение на четвърт час на среден огън.

Измийте спанака, отстранете стъблата, а листата сложете в тенджера с подсолена вода за 5 минути на тих огън. След това отцедете спанака, като го изсипете в гевгир. Щом водата се оттече, изпържете листата в 1 супена лъжица масло на среден огън за около 5 минути (до изпаряване на течността). Тогава прибавете магданоз, каперси и индийско орехче (количествата са на вкус), разбъркайте и свалете съда от огъня.

С помощта на блендер смесете жълтъците с доматите и спанака, подправете, и с тази комбинация напълнете белтъците.

Подредете в тава, налейте 3 супени лъжици вода в нея, сложете малко масло, нарязано на кубчета.

Изпечете яйцата за 20 минути на 170 градуса и ги сервирайте топли.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиДиетиБотаникаЛайфстайлВидеоАнкетиАлт. медицина