Пълнени яйца със спанак и домати

Необходими продукти:
- 9 яйца
- 500 грама спанак
- 1 глава лук
- 2 средно големи домата
- 1 чаена лъжица каперси
- магданоз на вкус
- индийско орехче на вкус
- масло и зехтин на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата, обелете ги и разрежете на две по дължина. Извадете жълтъците и ги намачкайте до еднородност с няколко лъжици зехтин.
Нарежете ситно лука, доматите, каперсите и магданоза.
Изпържете за 3-4 минути лука в смес от 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица масло. Добавете доматите, гответе ги в продължение на четвърт час на среден огън.
Измийте спанака, отстранете стъблата, а листата сложете в тенджера с подсолена вода за 5 минути на тих огън. След това отцедете спанака, като го изсипете в гевгир. Щом водата се оттече, изпържете листата в 1 супена лъжица масло на среден огън за около 5 минути (до изпаряване на течността). Тогава прибавете магданоз, каперси и индийско орехче (количествата са на вкус), разбъркайте и свалете съда от огъня.
С помощта на блендер смесете жълтъците с доматите и спанака, подправете, и с тази комбинация напълнете белтъците.
Подредете в тава, налейте 3 супени лъжици вода в нея, сложете малко масло, нарязано на кубчета.
Изпечете яйцата за 20 минути на 170 градуса и ги сервирайте топли.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Пълнени яйца с авокадо
- Панирани сварени яйца
- Пълнени панирани яйца
- 7-дневна диета с яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Сварени яйца с чеснова запръжка, куркума и червен пипер
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
Коментари към Пълнени яйца със спанак и домати