Пълнени хлебчета с гъби и лук
Необходими продукти:
6 кръгли хлебчета/питки
200 грама сушени гъби
3 - 4 глави лук
1 яйце
2 - 3 супени лъжици олио
кашкавал за поръсване на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги сварете, след това смелете.
Обелете лука, нареже на ситно и изпържете в нагорещеното олио. Смесете с гъбите.
Отрежете горната част на питките и с помощта на чаена лъжица отстранете внимателно вътрешността им.
Ще получите хлебни купички, които напръскайте с олио отвътре. Разпределете плънката, затворете купичките с отрязаните капачета и намажете с разбито яйце.
Изпечете във фурната до готовност.
Може да махнете капачето, да поръсите с настърган кашкавал към края на приготвянето и да запечете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ливадна виолетка
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Пълнени хлебчета с гъби и лук