Пълнени хлебчета с гъби и лук

Необходими продукти:
6 кръгли хлебчета/питки
200 грама сушени гъби
3 - 4 глави лук
1 яйце
2 - 3 супени лъжици олио
кашкавал за поръсване на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги сварете, след това смелете.
Обелете лука, нареже на ситно и изпържете в нагорещеното олио. Смесете с гъбите.
Отрежете горната част на питките и с помощта на чаена лъжица отстранете внимателно вътрешността им.
Ще получите хлебни купички, които напръскайте с олио отвътре. Разпределете плънката, затворете купичките с отрязаните капачета и намажете с разбито яйце.
Изпечете във фурната до готовност.
Може да махнете капачето, да поръсите с настърган кашкавал към края на приготвянето и да запечете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Погача за прощъпулник
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
Коментари към Пълнени хлебчета с гъби и лук