Пълнени хлебчета с гъби и лук

Необходими продукти:
6 кръгли хлебчета/питки
200 грама сушени гъби
3 - 4 глави лук
1 яйце
2 - 3 супени лъжици олио
кашкавал за поръсване на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и ги сварете, след това смелете.
Обелете лука, нареже на ситно и изпържете в нагорещеното олио. Смесете с гъбите.
Отрежете горната част на питките и с помощта на чаена лъжица отстранете внимателно вътрешността им.
Ще получите хлебни купички, които напръскайте с олио отвътре. Разпределете плънката, затворете купичките с отрязаните капачета и намажете с разбито яйце.
Изпечете във фурната до готовност.
Може да махнете капачето, да поръсите с настърган кашкавал към края на приготвянето и да запечете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сапунка
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Гъби портобело
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Домашен хляб в "холандска фурна"
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Зърнеста копринка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Домашен хляб с мед и сусам
- Пълнозърнест соден хляб с бира и овесени ядки
Коментари към Пълнени хлебчета с гъби и лук