Пълнени фурми с ядки
Необходими продукти:
- 20-30 фурми
- 1/2 чаена чаша сурово кашу, накиснато за 30 минути
- 1/2 чаена чаша сурови орехи, накиснати за 30 минути
- 1 супена лъжица сок от лимон
- кората на 1 лимон, настъргана
- 1/4 чаена лъжица смляна хималайска сол
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица зехтин
- черен пипер на вкус
- 20-30 половинки орехи за гарниране
- 20-30 ментови листа за украса
Начин на приготвяне:
Изплакнете ядките, отцедете ги и блендирайте заедно с лимоновия сок, настърганата цитрусова кора, морската сол, меда и зехтина.
Разрежете през средата фурмите, без да разделяте двете половинки, отстранете костилките и разтворете плодовете. Напълнете ги ядковия крем, отгоре поставете орехи и мента.
Източник:
rawfoodrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Фурми - полезни свойства и нежелани ефекти
- Ползи и рискове от консумацията на фурми по време на бременност
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Смути с фурми, рожков и какаово масло
- Кексчета с ябълки и фурми
- Топчици от сирене с фурми и орехи
- Фурми с бадеми и пащърнак
- 2000-годишни палмови семена най-накрая покълват и дават плодове
- Смути от тиква с чиа и фурми
Коментари към Пълнени фурми с ядки