Фурми с бадеми и пащърнак
Необходими продукти:
- 1 пащърнак
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
- 5 супени лъжици олио
- 2/3 чаена чаша синьо сирене
- 24 фурми
- 24 бадема
- 24 накиснати във вода клечки за зъби
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса. Нарежете с белачка по дължина пащърнака, за да се получат съвсем тънки ивици.
Соевия сос подправете с пипера, 1/4 чаена чаша олио и добавете ивиците пащърнак. Оставете да престои в маринатата около 10 минути.
Междувременно във всяка фурма сложете малко синьо сирене и бадем. Увийте в ивици пащърнак и забодете с клечка за зъби, за да не се развива пащърнака.
Подредете в тава и печете 5 минути. Махнете клечките за зъби и намажете с маринатата от соевия сос, останала от зеленчука. Продължете печенето, докато ивиците пащърнак станат тъмни и хрупкави - още около 3-5 минути.
Сервирайте предястието топло.
Източник:
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Фурми - полезни свойства и нежелани ефекти
- Ползи и рискове от консумацията на фурми по време на бременност
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Пълнени фурми с ядки
- Смути с фурми, рожков и какаово масло
- Топчици от сирене с фурми и орехи
- Кексчета с ябълки и фурми
- 2000-годишни палмови семена най-накрая покълват и дават плодове
- Смути от тиква с чиа и фурми
Коментари към Фурми с бадеми и пащърнак