Пълнени тиквички с гъби и лук
Необходими продукти:
2 тиквички
400 грама гъби
2 глави лук
3 супени лъжици масло
1 супена лъжица настърган кашкавал
2 супени лъжици галета
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете тиквичките на няколко части надлъжно, придайте им вид на лодки, отстранявайки вътрешността със семената. Нарежете лука на ситно и го изпържете в маслото. Прибавете нарязаните гъби, подправете със сол и черен пипер на вкус и пържете в продължение на 5 минути. След това изсипете галетата, разбъркайте и с получената смес напълнете тиквичките.
Поръсете ги с настърган кашкавал, напръскайте с мазнина и изпечете във фурната.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
Коментари към Пълнени тиквички с гъби и лук