Пълнени мекици с кашкавал, яйце и сирене
Необходими продукти:
за тестото
- 700 грама бяло брашно
- 42 грама жива мая
- 350 милилитра прясно мляко
- 5 грама захар
- 10 грама сол
- 2 чаени лъжички разтопено краве масло
- олио за пържене
за плънката
- 100 грама настърган кашкавал
- 100 грама настъргано сирене
- 2 разбити яйца
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното, добавете солта и захарта. Затоплете прясното мляко и в него активирайте маята. Оставете сместа да престои за 10 минути, прибавете маслото и я налейте към брашното.
Направете меко тесто и го оставете да втаса. През това време смесете продуктите за плънката в купичка и разбъркайте. С намаслени ръце вземете от тестото, разтеглете кора и в средата й сложете част от сместа.
Завийте краищата старателно и загрейте повече мазнина. Направете останалите мекици по същия начин и ги изпържете. Отцедете ги, подредете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.olivemagazine.gr
Коментари към Пълнени мекици с кашкавал, яйце и сирене