Испански мекици с кашкавал без мая
Необходими продукти:
- 5 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 3 чаени лъжици захар на кристали
- 2 супени лъжици олио
- 5 големи яйца
- 1 чаена чаша топло мляко
- 1 1/2 чаена чаша настъргана моцарела или кашкавал
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, солта, захарта и бакпулвера.
Добавете олиото и разбъркайте с тел.
Разбийте яйцата с млякото и ги излейте постепенно към брашното, ако не е необходимо, не слагайте цялото количество яйца. Месете върху кухненски плот около 10 минути, за да получите меко тесто.
Оставете го под кърпа в набрашнена купа да престои 1 час.
Разделете тестото на 25 топчета и ги подредете в тава върху лист хартия. Покрийте ги с кърпа, за да не изсъхват.
Разточете топче и го изрежете с чиния, за да се получи идеален кръг. В центъра сложете малко кашкавал и прегънете. Намажете краищата с малко вода и затворете през средата. Загънете краищата или ги притеснете с вилица.
Приберете под кърпата и довършете останалите питки.
Пържете в сгорещено олио, докато станат златисти.
Сервирайте, поръсени с пудра захар.
Насладете се на закуската!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Коментари към Испански мекици с кашкавал без мая