Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Испански мекици с кашкавал без мая

Испански мекици с кашкавал без мая

Испански мекици с кашкавал без мая - изображение

Необходими продукти:

  • 5 чаени чаши брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 3 чаени лъжици захар на кристали
  • 2 супени лъжици олио
  • 5 големи яйца
  • 1 чаена чаша топло мляко
  • 1 1/2 чаена чаша настъргана моцарела или кашкавал

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, солта, захарта и бакпулвера.

Добавете олиото и разбъркайте с тел.

Разбийте яйцата с млякото и ги излейте постепенно към брашното, ако не е необходимо, не слагайте цялото количество яйца. Месете върху кухненски плот около 10 минути, за да получите меко тесто.

Оставете го под кърпа в набрашнена купа да престои 1 час.

Разделете тестото на 25 топчета и ги подредете в тава върху лист хартия. Покрийте ги с кърпа, за да не изсъхват.

Разточете топче и го изрежете с чиния, за да се получи идеален кръг. В центъра сложете малко кашкавал и прегънете. Намажете краищата с малко вода и затворете през средата. Загънете краищата или ги притеснете с вилица.

Приберете под кърпата и довършете останалите питки.

Пържете в сгорещено олио, докато станат златисти.

Сервирайте, поръсени с пудра захар.

мекица с кашкавал

Насладете се на закуската!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно