Пълнени картофи с пеперони и моцарела
Пълнени пица-картофи – така може да наречем тази рецепта. Все пак се съдържа всичко необходимо за направата на една пица – ароматен колбас, доматен сос и топящ се кашкавал. Вижте как да приготвите тези пълнени картофи с пица-плънка.
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 1 1/2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер
- 1 глава лук
- 1 чаена чаша нарязани гъби
- 1/2 чаена чаша пеперони на кръгчета
- 400 мл доматен сос от консерва
- 1/2 чаена лъжица италиански подправки
- 1 чаена чаша настъргано сирене моцарела
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите и ги подсушете, след което ги надупчете с вилица. Намазнете ги добре и подсолете обилно.
Сложете ги да се пекат направо върху решетката на фурната за 1,5 часа на 200 градуса или докато са напълно готови.
През това време загрейте зехтин и запържете в него нарязания на ситно лук. Добавете гъбите и гответе още 5 минути, докато покафенеят. Добавете пепероните, доматения сос, микса от подправки, сол и черен пипер.
Извадете картофите от фурната и внимателно с остър нож отрежете капаче от тях, за да се получи отвор. Раздробете месестата част с вилица и сложете от сместа с пеперони вътре в картофите. Отгоре поръсете с моцарела. Сложете в тава и запечете за 2-3 минути, докато моцарелата започне да се топи.
Научете всичко за това как да приготвите перфектни картофи и кои са най-често срещаните грешки при готвенето им.
За framar.bg: Данна Панджаров
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Пълнени картофи с пеперони и моцарела