Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени картофи с пеперони и моцарела

Пълнени картофи с пеперони и моцарела

Пълнени картофи с пеперони и моцарела - изображение

Пълнени пица-картофи – така може да наречем тази рецепта. Все пак се съдържа всичко необходимо за направата на една пица – ароматен колбас, доматен сос и топящ се кашкавал. Вижте как да приготвите тези пълнени картофи с пица-плънка.


Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 1 1/2 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 глава лук
  • 1 чаена чаша нарязани гъби
  • 1/2 чаена чаша пеперони на кръгчета
  • 400 мл доматен сос от консерва
  • 1/2 чаена лъжица италиански подправки
  • 1 чаена чаша настъргано сирене моцарела


Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите и ги подсушете, след което ги надупчете с вилица. Намазнете ги добре и подсолете обилно.

Сложете ги да се пекат направо върху решетката на фурната за 1,5 часа на 200 градуса или докато са напълно готови.

През това време загрейте зехтин и запържете в него нарязания на ситно лук. Добавете гъбите и гответе още 5 минути, докато покафенеят. Добавете пепероните, доматения сос, микса от подправки, сол и черен пипер.

Извадете картофите от фурната и внимателно с остър нож отрежете капаче от тях, за да се получи отвор. Раздробете месестата част с вилица и сложете от сместа с пеперони вътре в картофите. Отгоре поръсете с моцарела. Сложете в тава и запечете за 2-3 минути, докато моцарелата започне да се топи.

Научете всичко за това как да приготвите перфектни картофи и кои са най-често срещаните грешки при готвенето им.

За framar.bg: Данна Панджаров
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниБотаникаАлтернативна медицинаЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлДиетиЛечения