Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон
Необходими продукти:
- 400-500 грама телешко месо
- 50-60 милилитра соев сос
- 50-60 милилитра сухо червено вино
- 40-50 милилитра винен оцет
- 50 милилитра зехтин
- 1 лимон
- глава стар лук
- копър, магданоз
- маслини
- черен и червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете телешкото на много тънки (почти прозрачни) парчета, поръсете ги със смлени черен и червен пипер, сол.
Направете марината, смесвайки оцета, сока от лимона, виното и соевия сос. В нея сложете месото и приберете в хладилника за една нощ.
След това извадете половината от телешкото в салатиера, полейте със зехтин, отгоре разпределете ситно нарязания лук и накълцаните копър и/или магданоз. Следва ред от останалото месо, отново лук и зелени подправки.
Поднесете предястието с декорация от маслини (черни или зелени).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко в тъмна бира с картофи и сини сливи
- Телешки стек със салата от рукола и портокал
- Печено телешко с бекон в бяло вино и масло
- Чили кон карне с царевица
Коментари към Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон