Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон

Необходими продукти:
- 400-500 грама телешко месо
- 50-60 милилитра соев сос
- 50-60 милилитра сухо червено вино
- 40-50 милилитра винен оцет
- 50 милилитра зехтин
- 1 лимон
- глава стар лук
- копър, магданоз
- маслини
- черен и червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете телешкото на много тънки (почти прозрачни) парчета, поръсете ги със смлени черен и червен пипер, сол.
Направете марината, смесвайки оцета, сока от лимона, виното и соевия сос. В нея сложете месото и приберете в хладилника за една нощ.
След това извадете половината от телешкото в салатиера, полейте със зехтин, отгоре разпределете ситно нарязания лук и накълцаните копър и/или магданоз. Следва ред от останалото месо, отново лук и зелени подправки.
Поднесете предястието с декорация от маслини (черни или зелени).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
- Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
Коментари към Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон