Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон

Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон

Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон - изображение

Необходими продукти:

  • 400-500 грама телешко месо
  • 50-60 милилитра соев сос
  • 50-60 милилитра сухо червено вино
  • 40-50 милилитра винен оцет
  • 50 милилитра зехтин
  • 1 лимон
  • глава стар лук
  • копър, магданоз
  • маслини
  • черен и червен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете телешкото на много тънки (почти прозрачни) парчета, поръсете ги със смлени черен и червен пипер, сол.

Направете марината, смесвайки оцета, сока от лимона, виното и соевия сос. В нея сложете месото и приберете в хладилника за една нощ.

След това извадете половината от телешкото в салатиера, полейте със зехтин, отгоре разпределете ситно нарязания лук и накълцаните копър и/или магданоз. Следва ред от останалото месо, отново лук и зелени подправки.

Поднесете предястието с декорация от маслини (черни или зелени).

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкети