Предястие от запържен чесън в бяло вино с подправки
Необходими продукти:
- 10 глави чесън със среден размер
- 6 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици микс от подправки (розмарин, градински чай, мащерка, риган, чубрица, босилек)
- литър вода
- 5-6 дафинови листа
- сол на вкус
- 60 милилитра сухо бяло вино
- магданоз за поръсване на готовото предястие
Начин на приготвяне:
Разделете главите чесън на скилидки.
Сложете необелените скилидки във вряща вода за 30 секунди, след това ги залейте със студена и обелете.
Сгорещете зехтина в подходящ съд, сложете чесъна и щом започне да "цвърчи", намалете температурата до минимум.
Добавете подправките, дафиновите листа и пържете скилидките, разклащайте съда, около 25-30 минути, като внимавате да не ги загорите.
След това увеличете котлона до максимум, налейте бялото вино и оставете чесънът да се приготвя до изпаряване на течността. Подсолете по желание.
Готовото предястие е готово, извадете в чиния и поръсете с нарязан пресен магданоз.
Преди да поднесете, отстранете дафиновия лист.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Предястие от запържен чесън в бяло вино с подправки