Портокалово желе с шоколадов мус
Необходими продукти:
- 20 грама желатин
- 75 грама захар
- 500 мл сметана (35%-40% масленост)
- 5 портокала
- 150 грама шоколад
Начин на приготвяне:
Разтворете желатина в чаша студена вода.
Изстискайте сока от портокалите, сложете го на котлона, добавете захарта и оставете да заври. След като заври, веднага прибавете желатина. Разбъркайте внимателно (около 1 минута) и разлейте сместа в чаши. Когато се охлади, сложете в хладилник за 1 час.
Разтопете шоколада на водна баня и охладете. Разбийте сметаната с миксер, смесете с шоколада. Получената смес разпределете върху охладеното желе и отново върнете в хладилника за 3-4 часа.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
Коментари към Портокалово желе с шоколадов мус