Плодова супа от ябълки и круши
Необходими продукти:
350 грама ябълки
350 грама круши
40 грама картофено нишесте
80 грама захар
80 грама заквасена сметана (или по избор)
парченце канела
1,3 литра вода
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете плодовете. Почистете ги от сърцевината със семената и ги нарежете на парченца. Залейте ги с малко подкислена вода. Обелките сложете във вряща вода и нека се варят в продължение на 10 - 15 минути.
Нарязаните ябълки и круши залейте с прецедената отвара от корите, добавете захарта, канелата и оставете супата да се приготвя на слаб огън за 5 минути. Преди да свалите от котлона, прибавете разтвореното във вода картофено нишесте, като разбърквате внимателно. Нека супата заври още веднъж. Това е всичко. Опитайте на вкус и ако прецените, може да сложите още лимонена киселина.
Преди да поднесете, махнете парченцето канелена пръчка и във всяка купа сложете заквасена сметана
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
СТАМАТИН КИДС КРУША сироп 100 мл WEDO
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Ябълка
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Състав и полезни свойства на крушата
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Ябълковият оцет като средство за отслабване
Коментари към Плодова супа от ябълки и круши