Пияни сушени плодове с канела и карамфил
Необходими продукти:
микс от сушени плодове (тъмни и светли стафиди, сини сливи, кайсии, смокини)
1 пръчка канела
3 - 4 зрънца сух карамфил
За сиропа:
100 грама кафява захар
100 милилитра вода
250 милилитра бренди, ром или коняк
Начин на приготвяне:
Сложете сушените плодове на слоеве в предварително стерилизиран буркан. Последователността е произволна, но, редувайки светли и тъмни плодове, ще се получи по-красиво.
Сложете пръчката канела в буркана (може да я счупите на две) и зърната карамфил.
Направете сироп, разтваряйки захарта във врящата вода. Нека се охлади и след това прибавете алкохолната напитка, която сте избрали да използвате.
Налейте течността в съда със сушените плодове и го затворете с капак.
Сместа трябва да престои месец. Ще се наложи да се преборите със себе си и да не отваряте буркана :)
През това време плодовете ще поемат ароматите на подправките и част от течността.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Против запек яжте накиснати във вода сушени плодове
- Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
- Сладък салам от сушени плодове, ядки и семена
- Сладкиш със сушени плодове, орехи и сметанова заливка
- Здравословни ползи от консумацията на сушени ябълки
- Сушените плодове могат да бъдат и вредни
- 5-дневна диета с ядки и сушени плодове
- Сушени плодове в шоколад с орехи, бадеми и ликьор
- Здравословна комбинация от сушени плодове, мед и лимон
- Хапвайте на гладно паста от сушени плодове и ядки за подсилване на сърцето и облекчаване на стомаха
Коментари към Пияни сушени плодове с канела и карамфил