Пица с риба тон, пармезан, моцарела и домати

Необходими продукти:
400 грама тесто за пица
1 консерва риба тон
100 грама моцарела
2 домата
2-3 стръка босилек, магданоз, копър
2 супени лъжици зехтин
2-3 супени лъжици доматен сок
1 супена лъжица пармезан
10-12 зелени маслини
риган на вкус
Начин на приготвяне:
Разпределете тестото във формата, в която ще печете пицата.
Отцедете течността от рибата, месото изсипете в подходяща купа и разделете с пръсти на едри парчета.
Доматите може да почистите от семената и да побелите ципите, но може да използвате и без почистване. Нарежете на тънки парчета.
Маслините нарежете на кръгчета, моцарелата на тънки плочки с размер по ваш избор, пармезана настържете.
Намажете тестото с доматения сос и поръсете със сух риган.
Разпределете равномерно рибата.
Отгоре доматените резени.
Следват парченца моцарела, които разположете между доматите. Поръсете с накълцани зелени подправки.
Накрая намерете местенце за кръгчетата маслини, отново поръсете малко риган и напръскайте продуктите със зехтин.
Изпечете пицата при 180 градуса.
Около 20 минути са достатъчни, точното време зависи от вашата фурна.
Поднесете гореща.
Добър апетит!
Снимки: djurenko.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Спагети със сметана и риба тон
- Джоб пица с кори за лазаня
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бързо тесто за пица с мед
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Здравословна черна пица
Коментари към Пица с риба тон, пармезан, моцарела и домати