Пица с риба тон, пармезан, моцарела и домати
Необходими продукти:
400 грама тесто за пица
1 консерва риба тон
100 грама моцарела
2 домата
2-3 стръка босилек, магданоз, копър
2 супени лъжици зехтин
2-3 супени лъжици доматен сок
1 супена лъжица пармезан
10-12 зелени маслини
риган на вкус

Начин на приготвяне:
Разпределете тестото във формата, в която ще печете пицата.

Отцедете течността от рибата, месото изсипете в подходяща купа и разделете с пръсти на едри парчета.
Доматите може да почистите от семената и да побелите ципите, но може да използвате и без почистване. Нарежете на тънки парчета.

Маслините нарежете на кръгчета, моцарелата на тънки плочки с размер по ваш избор, пармезана настържете.
Намажете тестото с доматения сос и поръсете със сух риган.

Разпределете равномерно рибата.

Отгоре доматените резени.

Следват парченца моцарела, които разположете между доматите. Поръсете с накълцани зелени подправки.

Накрая намерете местенце за кръгчетата маслини, отново поръсете малко риган и напръскайте продуктите със зехтин.

Изпечете пицата при 180 градуса.

Около 20 минути са достатъчни, точното време зависи от вашата фурна.

Поднесете гореща.


Добър апетит!
Снимки: djurenko.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Спагети със сметана и риба тон
- Как да използваме плоча за пица
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бърза пица без месене
- Пица с шоколад
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Бърза пица на тиган
Коментари към Пица с риба тон, пармезан, моцарела и домати