Питки от бутер тесто с бекон и кашкавал
Необходими продукти:
250-300 грама бутер тесто
70-80 грама бекон (пушени гърди)
100 грама твърд кашкавал
15-20 пера зелен лук
1 яйце
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на ивици, които изпечете в нагорещен тиган, докато станат хрупкави. След това начупете.
Нарежете ситно зеления лук, а кашкавала - на едри парчета.
Разточете тестото, дебелината на слоя да бъде около 3-4 милиметра. По повърхността му равномерно разпределете продуктите за плънката, които подготвихте по-рано.
Навийте стегнато руло, "затворете" краищата и нарежете на парчета с дебелина около 2,5-3 сантиметра.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, и намажете тестото с разбитото яйце.
Изпечете питките в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Тутманик
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Бързи питки без месене
Коментари към Питки от бутер тесто с бекон и кашкавал