Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с гъби и лук в червено вино

Пиле с гъби и лук в червено вино

от 13 ное 2013г.
Пиле с гъби и лук в червено вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1,5 килограм пилешко месо

1/2 бутилка сухо червено вино

6 парчета сланина или тлъст бекон

250 - 300 грама гъби

12 малки глави лук шалот

2 - 3 големи скилидки чесън

2 големи моркова

студено пресован зехтин

2 стръка прясна мащерка или 2 - 3 щипки сушена

1 дафинов лист

прясно смлян черен пипер

сол

магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Разпределете месото на 8 порции (или на повече), сложете го в тенджера и залейте с виното. Лука нарежете на кръгчета. Обелете морковите и ги разрежете на 4 по дължина. Сложете ги заедно с лука при месото, добавете мащерката, дафиновия лист и приберете съда в хладилника за един ден, за да се мариноват продуктите. След това отцедете виното и го запазете в отделен съд. Подсушете парчетата месо с помощта на хартиена кърпа. Загрейте зехтина в тиган с дебело дъно, запържете на средна температура пилешкото до образуване на златиста коричка от всички страни и извадете с помощта на решетъчна лъжица. Сложете в чиния.

В същия тиган, в който сте пържили месото, сложете зеленчуците (извадени от маринатата) и намачкания чесън. Пържете в продължение на 2 - 3 минути.

Сложете пилешкото и зеленчуците в тенджера с дебели стени, залейте ги с виното, което запазихте, овкусете със сол и пипер. Нека всичко заври на среден огън, след което намалете температурата до минимум и оставете ястието да се приготвя при плътно затворен капак в продължение на 1,5 - 2 часа.

През това време подгответе гъбите - отрежете крачетата им (те няма да ви трябват), шапките нарежете на парчета, сланината - на малки кубчета. Изпържете двата продукта (за 15 - 20 минути).

Когато пилешкото е готово, към него добавете гъбите и сланината (бекона). Ако е необходимо, подправете с още сол и пипер. Преди да поднесете, поръсете ястието с нарязан магданоз.

Съществува вариант за приготвянето на тази вкуснотия с добавяне на 1/2 чаена чаша коняк, освен виното. Ако желаете, опитайте.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Пържени гъби със сметана и лук Пържени гъби със сметана и лук
  • Как да съхраняваме печурките - част 1 Как да съхраняваме печурките - част 1
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв. / 1.18 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв. / 1.64 €

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
88.02лв. 74.82лв. / 38.25 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

ПРОМО

Коментари към Пиле с гъби и лук в червено вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пиле с гъби и лук в червено вино
    www.framar.bg 
    на 20 September 2025 в 18:08
    Коментирайте "Пиле с гъби и лук в червено вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Перфектната марината за пилешко месо
  • Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Медено пиле със сусам, броколи и ориз
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Печено пиле върху кенче бира
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Възстановяват изцяло носа и устната на дете, нахапано от животноВъзстановяват изцяло носа и устната на дете, нахапано от животно

Възстановяват изцяло носа и устната на дете, нахапано от животно

от 19 сеп 2025г.Прочети повече
Подобрен дизайн на инструментите намалява болката при гинекологичен прегледПодобрен дизайн на инструментите намалява болката при гинекологичен преглед

Подобрен дизайн на инструментите намалява болката при гинекологичен преглед

от 19 сеп 2025г.Прочети повече
AI инструмент може да предскаже риска от над 1000 заболяванияAI инструмент може да предскаже риска от над 1000 заболявания

AI инструмент може да предскаже риска от над 1000 заболявания

от 19 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Здравейте

преди 8 часа и 39 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 3 дни, 4 часа и 4 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОСТРОВИТ ХЕЛТИ СКИН ФОРМУЛА ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 90

ИМУНИСИМО ФОРТЕ С ЕХИНАЦЕЯ И ЧЕРЕН БЪЗ сироп 120 мл

ОСТРОВИТ ФЛЕКС ЕЙД капсули * 60

ФЛУДРЕКС ИМУНО БУСТЕР капсули * 20

ОСТРОВИТ ЖЕЛЯЗО FERR AID капсули * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФИНАСТЕРИД таблетки 5 мг * 30 АКОРД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 сеп 2025г. в 18:20:43

ДИЦИНОН таблетки 500 мг * 20 OM PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 сеп 2025г. в 18:17:29

БЕРГАСИЛИН саше 30 г * 15 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 сеп 2025г. в 18:11:50

АЛФА ЛИПОМАКС капсули * 60 ЕКОФАРМ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 сеп 2025г. в 18:10:52

БЕРГАСИЛИН саше 30 г * 15 НАТУРФАРМА

Коментар на: Дениз от 19 сеп 2025г. в 17:22:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival