Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с гъби и лук в червено вино

Пиле с гъби и лук в червено вино

от 13 ное 2013г.
Пиле с гъби и лук в червено вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1,5 килограм пилешко месо

1/2 бутилка сухо червено вино

6 парчета сланина или тлъст бекон

250 - 300 грама гъби

12 малки глави лук шалот

2 - 3 големи скилидки чесън

2 големи моркова

студено пресован зехтин

2 стръка прясна мащерка или 2 - 3 щипки сушена

1 дафинов лист

прясно смлян черен пипер

сол

магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Разпределете месото на 8 порции (или на повече), сложете го в тенджера и залейте с виното. Лука нарежете на кръгчета. Обелете морковите и ги разрежете на 4 по дължина. Сложете ги заедно с лука при месото, добавете мащерката, дафиновия лист и приберете съда в хладилника за един ден, за да се мариноват продуктите. След това отцедете виното и го запазете в отделен съд. Подсушете парчетата месо с помощта на хартиена кърпа. Загрейте зехтина в тиган с дебело дъно, запържете на средна температура пилешкото до образуване на златиста коричка от всички страни и извадете с помощта на решетъчна лъжица. Сложете в чиния.

В същия тиган, в който сте пържили месото, сложете зеленчуците (извадени от маринатата) и намачкания чесън. Пържете в продължение на 2 - 3 минути.

Сложете пилешкото и зеленчуците в тенджера с дебели стени, залейте ги с виното, което запазихте, овкусете със сол и пипер. Нека всичко заври на среден огън, след което намалете температурата до минимум и оставете ястието да се приготвя при плътно затворен капак в продължение на 1,5 - 2 часа.

През това време подгответе гъбите - отрежете крачетата им (те няма да ви трябват), шапките нарежете на парчета, сланината - на малки кубчета. Изпържете двата продукта (за 15 - 20 минути).

Когато пилешкото е готово, към него добавете гъбите и сланината (бекона). Ако е необходимо, подправете с още сол и пипер. Преди да поднесете, поръсете ястието с нарязан магданоз.

Съществува вариант за приготвянето на тази вкуснотия с добавяне на 1/2 чаена чаша коняк, освен виното. Ако желаете, опитайте.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Пържени гъби със сметана и лук Пържени гъби със сметана и лук
  • Мариновани гъби (без предварително варене) Мариновани гъби (без предварително варене)
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.84лв. / 1.45 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв. / 1.64 €

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
84.29лв. / 43.10 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

Коментари към Пиле с гъби и лук в червено вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пиле с гъби и лук в червено вино
    www.framar.bg 
    на 19 December 2025 в 23:49
    Коментирайте "Пиле с гъби и лук в червено вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Ливадна виолетка
  • Гъби портобело
  • Едра орешарка, Едра миризливка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Кафяво - червена миризливка
  • Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
  • Виолетка, Боровинка, Синьовица
  • Зърнеста копринка
  • Кичурка
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 душиДоживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотициТръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при задухБилки и билкови рецепти при задух

Билки и билкови рецепти при задух

от 19 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 9 дни, 10 часа и 49 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 49 дни, 12 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОСТРОВИТ АРГИНИН НЕОВКУСЕН прах 210 г

ОСТРОВИТ ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули * 60

СИБИРСКА ЧАГА ИМУНО ЩИТ саше * 15 VERDE VITA

ДИФЪРЪНТ ФАРМ ПРОСТЕЙТ КЕЪР капсули * 30

ДР. ЗОЛ ДЖИНДЖИКЮР СПРЕЙ 20 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:47:24

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:45:19

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: Явор от 19 дек 2025г. в 12:36:25

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: Д.А. от 19 дек 2025г. в 11:06:43

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 10:50:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival