Пилешка супа с нудълс (спагети)
Представяме ви една апетитна пилешка супа с плътен вкусен бульон, едри нудълси вместо фиде и много аромати.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 4 литра вода
- 6 скилидки чесън, леко смачкани с ножа
- 2 свежи стръка мащерка
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер на зърна
- 4 моркова, обелени и нарязани на големи парчета
- 2 лука, обелени и разрязани на четвъртинки
- 2 стръка целина, нарязани на 4 парчета
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена чаша нарязан на ситно стръкове целина
- 1 чаена чаша нарязани на ситно моркови
- 220 грама яйчни нудълси
- 2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1 супена лъжица нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете в голяма тенджера пилето, водата, чесъна, зърната черен пипер, едрите парчета морков, целина и лук. Сварете до готовност на пилето.
Извадете месото от бульона, прецедете течността или с решетъчна лъжица извадете зеленчуците. Почистете месото от костите и кожата.
В чиста тенджера сложете мазнината и изпържете наситнените целина и моркови за около 10 минути.
Добавете бульона, нудлите, подправете със сол и черен пипер. Варете 10 минути, прибавете месото и поръсете с магданоз.
След 5 минути супата е готова за сервиране.
Източник:
sandersonfarms.com
Коментари към Пилешка супа с нудълс (спагети)