Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка супа със спанак, шафран, нахут и гъби

Пилешка супа със спанак, шафран, нахут и гъби

Пилешка супа със спанак, шафран, нахут и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле (измито и подсушено)
  • 7 чаени чаши вода
  • 1 чаена лъжица шафранови нишки
  • 1 дафинов лист
  • 2 супени лъжици сол
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжици настърган джинджифил
  • 2 чаени лъжици наситен чесън
  • 1 глава лук, нарязана на малки кубчета
  • кората на 2 лимона
  • 4 чаени чаши гъби шийтаке, нарязани на сламки
  • 2 връзки спанак, измийте и накълцайте
  • 3 чаени чаши консервиран или сварен нахут (овкусете го със сок от 1 лимон и 1 лъжица растително олио)


Начин на приготвяне:

Сложете пилето в дълбока тенджера, залейте с вода и поставете на силен огън. Когато заври, намалете температурата на котлона до минимална и отстранете образувалата се пяна. След това добавете шафрановите нишки, дафиновия лист и солта, затворете съда с капак и оставете пилето да се вари в продължение на 45 минути. Щом извадите от бульона, изчакайте да се охлади на стайна температура.

Когато това се случи, обезкостете и накъсайте месото на влакна, а бульона прецедете.

Подсушете с хартия тенджерата и налейте в нея зехтина. След това сложете джинджифила, чесъна, лука, лимоновата кора и гъбите. Гответе около 15 минути, през които разбърквайте, докато лукът омекне. Тогава прибавете спанака и оставете сместа върху котлона, докато зелените листа повехнат и водата от тях се изпари.

Когато това се случи, изсипете нахута в тенджерата, налейте бульона, лимонов сок и нека супата да кипне. Тогава добавете пилешкото и изключете котлона.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: shape.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ДиетиНовиниАнкети