Пилешка супа със спанак, шафран, нахут и гъби
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле (измито и подсушено)
- 7 чаени чаши вода
- 1 чаена лъжица шафранови нишки
- 1 дафинов лист
- 2 супени лъжици сол
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици настърган джинджифил
- 2 чаени лъжици наситен чесън
- 1 глава лук, нарязана на малки кубчета
- кората на 2 лимона
- 4 чаени чаши гъби шийтаке, нарязани на сламки
- 2 връзки спанак, измийте и накълцайте
- 3 чаени чаши консервиран или сварен нахут (овкусете го със сок от 1 лимон и 1 лъжица растително олио)
Начин на приготвяне:
Сложете пилето в дълбока тенджера, залейте с вода и поставете на силен огън. Когато заври, намалете температурата на котлона до минимална и отстранете образувалата се пяна. След това добавете шафрановите нишки, дафиновия лист и солта, затворете съда с капак и оставете пилето да се вари в продължение на 45 минути. Щом извадите от бульона, изчакайте да се охлади на стайна температура.
Когато това се случи, обезкостете и накъсайте месото на влакна, а бульона прецедете.
Подсушете с хартия тенджерата и налейте в нея зехтина. След това сложете джинджифила, чесъна, лука, лимоновата кора и гъбите. Гответе около 15 минути, през които разбърквайте, докато лукът омекне. Тогава прибавете спанака и оставете сместа върху котлона, докато зелените листа повехнат и водата от тях се изпари.
Когато това се случи, изсипете нахута в тенджерата, налейте бульона, лимонов сок и нека супата да кипне. Тогава добавете пилешкото и изключете котлона.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа със спанак, шафран, нахут и гъби