Пилешка салата с грозде, целина и орехи

Необходими продукти:
- 300 грама пилешко филе
- 100-150 грама целина
- 100-150 грама гроздови зърна без семена
- 30 грама орехови ядки, които може да замените с лешници или кашу
- 2 стръка магданоз
- майонеза или натурално кисело мляко на вкус
- прясно смлян черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Сварете или изпечете пилешкото филе, след което го нарежете на малки парчета.
Гроздовите зърна измийте, подсушете и разрежете на две.
Целината изплакнете, подсушете и нарежете на тънки парчета.
Ядките нарежете и може да изпечете леко в сух тиган по желание.
Стръковете магданоз също измийте, подсушете и накълцайте ситно.
Когато подготвите всички продукти, смесете ги в салатиера и добавете майонеза или кисело мляко на вкус. Подправете с черен пипер, подсолете и разбъркайте.
Поръсете с ядки и поднесете. Може да охладите, ако продуктите са били със стайна температура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Зелена салата с пилешко и лимонов дресинг
- Пилешка салата с краставици и майонеза
- Пилешка салата с домати, сос песто и пармезан
- Пилешка салата с царевица и кашкавал
- Кристална пилешка салата с картофи, яйца и кисели краставички
- Месна салата с яйца, сушени плодове, орехи и чесън
- Пилешка салата с броколи, сирене и сос
- Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа)
- Пилешка салата с чери домати, кашкавал, царевица и пекинско зеле
- Топла салата с пилешко месо и гъби
Коментари към Пилешка салата с грозде, целина и орехи