Пилаф с маслини и гъби

Необходими продукти:
400 г ориз
500 г гъби
1 - 2 глави лук
1 - 2 моркова
маслини
сол
подправки по ваш избор
куркума
олио
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с вода и го оставете така за час. Трябва да се приготвя в съд с дебело дъно. Нарежете гъбите и ти изпържете в малко олио. Когато течността се изпари, прибавете нарязания лук (да се зачерви), след това морковите, нарязани на сламки, посолете и задушете всичко в продължение на 5 минути. Сложете маслините и оставете на котлона за още минутка.
Отцедете водата от ориза и го сложете да се запържи, добавете подправките, куркумата (да придаде красив жълт цвят), след това налейте подсолена вряща вода, която да е 3 -4 см над ориза. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън или във фурна до пълната готовност на ориза. Когато това стане, изчакайте 15 - 20 минути, разбъркайте пилафа, разпределете в чинии и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
БОДИ БУУМ БЕЙСИК МАТИРАЩ И ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Гъби портобело
- Млечна оризова каша
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Мляко с ориз
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Пържен ориз с кашу, зеленчуци и бамбук
- Ориз с домати и кайма
Коментари към Пилаф с маслини и гъби