Пикантни моркови в масло
Необходими продукти:
1 килограм моркови
1/2 чаена чаша кафява захар
2 супени лъжици сол
2 чаени лъжици лют червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян карамфил
1,5 чаена чаша нерафинирано синапено масло
4 супени лъжици синапено семе
1/2 чаена лъжица настъргано индийско орехче
1/2 чаена лъжица смлян кардамон
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на едри кубчета или на дебели ивици с дължина 4 - 5 см. Изсипете ги във вряща вода за 1 минута, след това извадете и оставете да изсъхнат за около час (може да изложите на слънце или да поставите във фурната на ниска температура - 60 - 100 градуса).
Смесете в купа индийското орехче, карамфила, кардамона, пипера, солта и захарта. Добавете морковите и разбъркайте. Изсипете всичко в стерилизиран стъклен буркан.
Сложете маслото в подходящ съд, прибавете към него синапеното семе и поставете на слаб огън. Когато започне да "пуши", свалете от котлона и оставете за 3 - 4 минути, за да се охлади. След това налейте в буркана и затворете с капак.
Трябва да престои 13 - 14 дни на светло и по 2 - 3 пъти дневно да разклащате добре буркана.
Готовите моркови може да поднесете като мезе или гарнитура към месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
АЮРВИТ МУЛТИВИТАМИНИ капсули * 40 DEEP AYURVEDA
4+ НУТРИШЪН ГЛУТА ПЕПТИД+ 400 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Обикновен маслен крем
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
Коментари към Пикантни моркови в масло