Пикантни моркови в масло

Необходими продукти:
1 килограм моркови
1/2 чаена чаша кафява захар
2 супени лъжици сол
2 чаени лъжици лют червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян карамфил
1,5 чаена чаша нерафинирано синапено масло
4 супени лъжици синапено семе
1/2 чаена лъжица настъргано индийско орехче
1/2 чаена лъжица смлян кардамон
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на едри кубчета или на дебели ивици с дължина 4 - 5 см. Изсипете ги във вряща вода за 1 минута, след това извадете и оставете да изсъхнат за около час (може да изложите на слънце или да поставите във фурната на ниска температура - 60 - 100 градуса).
Смесете в купа индийското орехче, карамфила, кардамона, пипера, солта и захарта. Добавете морковите и разбъркайте. Изсипете всичко в стерилизиран стъклен буркан.
Сложете маслото в подходящ съд, прибавете към него синапеното семе и поставете на слаб огън. Когато започне да "пуши", свалете от котлона и оставете за 3 - 4 минути, за да се охлади. След това налейте в буркана и затворете с капак.
Трябва да престои 13 - 14 дни на светло и по 2 - 3 пъти дневно да разклащате добре буркана.
Готовите моркови може да поднесете като мезе или гарнитура към месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
БОТАЛАЙФ РИЦИНОВО МАСЛО 50 мл
ЧИСТО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл SANCT BERNHARD
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Пържена бакла със сусамово масло
- Обикновен маслен крем
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Консумирайте морковена супа срещу диария
Коментари към Пикантни моркови в масло