Морковени бисквитки с масло
Необходими продукти:
100 грама сварени моркови
300 грама брашно
250 грама масло
100 грама захар
1 яйце
бадемова есенция
Начин на приготвяне:
Намачкайте морковите с вилица, към тях прибавете маслото, нарязано на малки парчета, яйцето, захарта, есенцията и брашното. Смесете всичко старателно с ръце и оформете тестото като топка. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за половин час.
Когато извадите, разточете тънък пласт върху плот, обилно посипан с брашно. С помощта на формички изрежете бисквитките. Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, и изпечете във фурната за 20 минути при температура от 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Обикновен маслен крем
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Тутманик
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Морковени бисквитки с масло