Печен костур с портокалов сос
Необходими продукти:
- 1 средно голям морски костур
- 2 супени лъжици портокалово сладко/конфитюр
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 1 супена лъжица портокалов сок
- 3 стръка магданоз
- 1/2 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
- зехтин
- сол
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Извадете рибата от фризера и я поставете в хладилника за 10-12 часа, за да се размрази.
Малка купа смесете портокаловите сладко и сок, налейте зехтина, оцета, добавете ситно нарязаните стръкове магданоз, подсолете и сложете половината от червения пипер. Разбъркайте.
Разделете рибата на две филета, които овкусете със сол, черен пипер, намажете със зехтин и поръсете с останалия червен пипер.
Сгорещете тиган с незалепващо покритие и в него изпечете костура за по 2 минути от всяка страна.
Извадете в чиния и поднесете с портокаловия сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Още по темата:
Коментари към Печен костур с портокалов сос