Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печен костур с портокалов сос

Печен костур с портокалов сос

Печен костур с портокалов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 средно голям морски костур
  • 2 супени лъжици портокалово сладко/конфитюр
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • 1 супена лъжица портокалов сок
  • 3 стръка магданоз
  • 1/2 чаена лъжица смлян сладък червен пипер
  • зехтин
  • сол
  • прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Извадете рибата от фризера и я поставете в хладилника за 10-12 часа, за да се размрази.

Малка купа смесете портокаловите сладко и сок, налейте зехтина, оцета, добавете ситно нарязаните стръкове магданоз, подсолете и сложете половината от червения пипер. Разбъркайте.

сос

Разделете рибата на две филета, които овкусете със сол, черен пипер, намажете със зехтин и поръсете с останалия червен пипер.

Сгорещете тиган с незалепващо покритие и в него изпечете костура за по 2 минути от всяка страна.

костур

Извадете в чиния и поднесете с портокаловия сос.

костур

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецепти