Костур с домати
Необходими продукти:
800 грама филе от костур
1 чаена лъжица лимонов сок
6 средни домата
100 грама сланина
4 супени лъжици сухо бяло вино
1 твърдо сварено яйце
2 глави лук
100 грама майонеза
3 супени лъжици кисело мляко
4 чаени лъжици горчица
маслини по желание
олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Напръскайте рибата с лимонов сок и подсолете.
Разрежете на няколко парчета 4 от доматите и подсолете малко. Другите два домата нарежете и почистете от семената.
Лука и сланината нарежете на малки кубчета.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Налейте малко олио в съда, в който ще приготвяте ястието, сложете в него парчетата филе и 4-те домата (непочистените от семената).
Разтопете сланината, в нея изпържете едната глава лук и след това прибавете почистените от семената домати и нарязаните маслини.
Разбъркайте и налейте виното. С получения сос залейте рибата и поставете за 10-15 минути в загрятата фурна.
Другата глава лук и свареното яйце нарежете на ситно, смесете ги с майонезата, киселото мляко и горчицата. Поднесете ястието с ароматната комбинация.
Добър апетит!
Коментари към Костур с домати