Печено козе сирене с меден сос и карамелизирани орехи
Необходими продукти:
- 200 грама козе сирене
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- щипка кайенски пипер
За соса:
- ядките на 12 ореха
- 2 супени лъжици захар
- 4 супени лъжици мед (течен)
- по 1 чаена лъжица пресни розмарин, мащерка и магданоз
Начин на приготвяне:
Настържете козето сирене (ако е твърдо) или намачкайте с вилица (в случай че е меко). Добавете сметаната, щипка кайенски пипер, разбъркайте и оставете на хладно място.
Направете соса.
Изсипете захарта в сух тиган и загрейте. Кристалчетата ще се карамелизират, като през това време трябва да бъркате.
След това прибавете едро нарязаните ядки в карамела и затоплете за 2 минути при постоянно разбъркване.
Изсипете орехите върху пергаментова хартия, изчакайте да изстинат и ги разделете, защото ще се слепени.
Смесете меда и пресните билки, оставете на топло, за да се втечни повече пчелната сладост.
Сложете сиренето в подходящ огнеупорен съд и поставете във фурната (загрейте я преди това на 220 градуса) за 20-25 минути, ще се образува златиста коричка.
Тогава извадете от фурната, полейте ястието с медения сос, поръсете с карамелизираните орехи и поднесете веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА 250 мл
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР РОЙБОС СЕНС МЕД & ВАНИЛИЯ * 20
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
КАЛМОВИКС ПРОПОЛИС орален спрей 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Манука
- Миризливите сирена и микроорганизмите, които живеят в тях
- За лечение на хронична кашлица правете компрес с мед, ракия и синап
- Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
- Отслабване с мед и канела
- Рецепти за сирене пане
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Облекчете кожните изгаряния с мед и етерично масло от лавандула
- Ягодово смути с банани, овесени ядки и мед
Коментари към Печено козе сирене с меден сос и карамелизирани орехи