Печено козе сирене с меден сос и карамелизирани орехи

Необходими продукти:
- 200 грама козе сирене
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- щипка кайенски пипер
За соса:
- ядките на 12 ореха
- 2 супени лъжици захар
- 4 супени лъжици мед (течен)
- по 1 чаена лъжица пресни розмарин, мащерка и магданоз
Начин на приготвяне:
Настържете козето сирене (ако е твърдо) или намачкайте с вилица (в случай че е меко). Добавете сметаната, щипка кайенски пипер, разбъркайте и оставете на хладно място.
Направете соса.
Изсипете захарта в сух тиган и загрейте. Кристалчетата ще се карамелизират, като през това време трябва да бъркате.
След това прибавете едро нарязаните ядки в карамела и затоплете за 2 минути при постоянно разбъркване.
Изсипете орехите върху пергаментова хартия, изчакайте да изстинат и ги разделете, защото ще се слепени.
Смесете меда и пресните билки, оставете на топло, за да се втечни повече пчелната сладост.
Сложете сиренето в подходящ огнеупорен съд и поставете във фурната (загрейте я преди това на 220 градуса) за 20-25 минути, ще се образува златиста коричка.
Тогава извадете от фурната, полейте ястието с медения сос, поръсете с карамелизираните орехи и поднесете веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЦЕЛИФАРМ ЦЕЛИТИРОЛ капсули * 30
БИОХЕРБА БАЛАНС В50 БИЛКОВ КОМПЛЕКС С ПРОПОЛИС В БИО ПЧЕЛЕН МЕД + НИАЦИН 280 г
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ 200 мл.
КАРМОЛИС БОНБОНИ ОТ АЛПИЙСКИ БИЛКИ С МЕД И ВИТАМИН C 75 г
МУКОСОЛВАН ДУО сироп 100 мл САНОФИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Отслабване с мед и канела
- Агаве
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Тутманик
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
Коментари към Печено козе сирене с меден сос и карамелизирани орехи