Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печено козе сирене с меден сос и карамелизирани орехи

Печено козе сирене с меден сос и карамелизирани орехи

Печено козе сирене с меден сос и карамелизирани орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама козе сирене
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • щипка кайенски пипер


За соса:

  • ядките на 12 ореха
  • 2 супени лъжици захар
  • 4 супени лъжици мед (течен)
  • по 1 чаена лъжица пресни розмарин, мащерка и магданоз


Начин на приготвяне:

Настържете козето сирене (ако е твърдо) или намачкайте с вилица (в случай че е меко). Добавете сметаната, щипка кайенски пипер, разбъркайте и оставете на хладно място.


Направете соса.

Изсипете захарта в сух тиган и загрейте. Кристалчетата ще се карамелизират, като през това време трябва да бъркате.

След това прибавете едро нарязаните ядки в карамела и затоплете за 2 минути при постоянно разбъркване.

Изсипете орехите върху пергаментова хартия, изчакайте да изстинат и ги разделете, защото ще се слепени.

Смесете меда и пресните билки, оставете на топло, за да се втечни повече пчелната сладост.

Сложете сиренето в подходящ огнеупорен съд и поставете във фурната (загрейте я преди това на 220 градуса) за 20-25 минути, ще се образува златиста коричка.

Тогава извадете от фурната, полейте ястието с медения сос, поръсете с карамелизираните орехи и поднесете веднага.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съветиДиетиСпортХранене при...ИсторияСнимкиАлт. медицинаБотаникаОрганизацииПроизводителиФизиология