Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени тиквени пръчици с подправки

Печени тиквени пръчици с подправки

Печени тиквени пръчици с подправки - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама тиква
  • 1/2 супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • други подправки по избор


Начин на приготвяне:


Обелете и нарежете тиквата на пръчици, сложете ги в купа и подправете със сол, зехтин, чесън на прах, канела, пушен червен пипер или други подправки по ваш избор.

Загрейте фурната на 190 градуса, разбъркайте сместа и я изсипете в тава, покрита с лист пергамент.

Изпечете за 15 минути, изключете фурната и изчакайте още 5-10 минути преди да извадите тиквените пръчици. По този начин ще се получат хрупкави. Поднесете, по желание със сос по избор и се насладете на вкуса.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: 12tomatoes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника