Печени тиквени пръчици с подправки

Необходими продукти:
- 400 грама тиква
- 1/2 супена лъжица сол
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
- други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на пръчици, сложете ги в купа и подправете със сол, зехтин, чесън на прах, канела, пушен червен пипер или други подправки по ваш избор.
Загрейте фурната на 190 градуса, разбъркайте сместа и я изсипете в тава, покрита с лист пергамент.
Изпечете за 15 минути, изключете фурната и изчакайте още 5-10 минути преди да извадите тиквените пръчици. По този начин ще се получат хрупкави. Поднесете, по желание със сос по избор и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: 12tomatoes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Зеленчуково рагу с тиква
- Сок от тиква
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Тиква, Кюрбисия
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Подсилете имунитета си с тиква и зелен боб
- Направете си екологична есенна ваза от тиква
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
Коментари към Печени тиквени пръчици с подправки