Печени тиквени пръчици с подправки

Необходими продукти:
- 400 грама тиква
- 1/2 супена лъжица сол
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
- други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на пръчици, сложете ги в купа и подправете със сол, зехтин, чесън на прах, канела, пушен червен пипер или други подправки по ваш избор.
Загрейте фурната на 190 градуса, разбъркайте сместа и я изсипете в тава, покрита с лист пергамент.
Изпечете за 15 минути, изключете фурната и изчакайте още 5-10 минути преди да извадите тиквените пръчици. По този начин ще се получат хрупкави. Поднесете, по желание със сос по избор и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: 12tomatoes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква, Кюрбисия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Тиквено масло
- Тиквени бисквитки с орехи
- Пикантни тиквени семки на фурна
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Бутер банички с млечен тиквен крем и пудра захар
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
Коментари към Печени тиквени пръчици с подправки