Печени скариди с мед и лимон
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша сос Хойсин
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 700 грама скариди, обелени
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа смесете соса Хойсин, меда, лимоновия сок и лимоновата кора. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете скаридите в найлонов плик с механизъм за затваряне, добавете маринатата и затворете плътно.
- Леко разклатете плика, за да се покрият равномерно и ги оставете да се мариноват в продължение на 30 минути.
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тава с алуминиево фолио. Изхвърлете маринатата.
- Печете около 6-8 минути до златист цвят.
- Поднесете скаридите топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: damndelicious.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИУЗИД КИДС сироп 100 мл.
КАРМОЛИС БОНБОНИ ОТ АЛПИЙСКИ БИЛКИ С МЕД И ВИТАМИН C 75 г
ВИУЗИД прахчета * 21
СИЙСТАРС КРЕМ ЗА КРАКА И ПЕТИ С ЛИМОН 75 мл
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ЛИМОН пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отглеждане на лимон
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Агаве
Коментари към Печени скариди с мед и лимон