Печени маслини с розмарин, лимон и чесън
Ако обичате да си похапвате маслини към всяко ядене, значи нямате нужда от много убеждаване да си приготвите тези маслини с чесън и подправки. Те стават много вкусни и ароматни, а билките чудесно допълват вкуса им.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 стръка мащерка
- 2 стръка розмарин
- 1/2 чаена чаша семена ким
- 1/4 чаена лъжица лют пипер
- 250 грама разноцветни маслини
- 1/2 лимон, нарязан на тънки филийки
- 1 голяма скилидка чесън, небелена, смачкана с ножа
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В керамична или стъклена тава (достатъчно голяма, за да събере маслините на един слой) сложете зехтина, мащерката, ким, розмарина и пипера. Добавете маслините и лимоновите резени, разбъркайте, за да се намазнят.
Изпечете за около 20 минути, а в последните 5 минути сложете скилидката чесън.
Сервирайте маслините топли или на стайна температура.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ФАРМАСИ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ С МАСЛИНА - ЗА ЗАЩИТА И ПОДХРАНВАНЕ 100 мл.
КЛОРАН БАЛСАМ ЗА КОСА С ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНА 200 мл.
БИФАС CARESSE МЛЯКО ЗА БАНЯ С МАСЛО ОТ МАСЛИНА 500 мл.
БИОРОУЗ ОЛИО ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ТЕРАНОВА МАСЛИНОВИ ЛИСТА капсули * 50
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 2 СИНЬО-ЧЕРЕН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Маслина (европейска)
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Тръбички от лаваш със сирене, маслини и шунка
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Италианска салата с макарони и маслини
Коментари към Печени маслини с розмарин, лимон и чесън