Печени картофи с плънка от пресен лук, сметана и бекон
Необходими продукти:
- 1,5 килограма малки картофи
- 1 супена лъжица зехтин
- 6 резена бекон
- 4 стръка зелен лук
- 2 супени лъжици накълцан див лук
- 150 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200 градуса.
Направете кръст с върха на ножа си в картофите. Намажете ги добре със зехтин и ги подредете в тава, посолете и печете за 45 минути.
Запържете лука на малки парченца за 3-4 минути, докато стане златист и хрупкав, отцедете върху салфетки.
Нарежете на ситно перата от двата вида лук и смесете със сметаната, подправете с черен пипер.
Оставете картофите да се охладят за 10 минути. Внимателно стиснете страните на картофите, за да се разтворят, в полученото пространство сложете от сместа с лук и поръсете с бекон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Пълнени картофи с бекон, лук, сметана и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени печени картофи със сос болонезе и кашкавал
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
Коментари към Печени картофи с плънка от пресен лук, сметана и бекон