Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи с плънка от пресен лук, сметана и бекон

Печени картофи с плънка от пресен лук, сметана и бекон

Печени картофи с плънка от пресен лук, сметана и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 килограма малки картофи
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 6 резена бекон
  • 4 стръка зелен лук
  • 2 супени лъжици накълцан див лук
  • 150 грама заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса.

Направете кръст с върха на ножа си в картофите. Намажете ги добре със зехтин и ги подредете в тава, посолете и печете за 45 минути.

Запържете лука на малки парченца за 3-4 минути, докато стане златист и хрупкав, отцедете върху салфетки.

Нарежете на ситно перата от двата вида лук и смесете със сметаната, подправете с черен пипер.

Оставете картофите да се охладят за 10 минути. Внимателно стиснете страните на картофите, за да се разтворят, в полученото пространство сложете от сместа с лук и поръсете с бекон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛечения