Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени гъби с плънка от спанак, бекон и сирена

Печени гъби с плънка от спанак, бекон и сирена

Печени гъби с плънка от спанак, бекон и сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 5 хрупкави ивици изпържен бекон
  • 100 грама пресен спанак
  • 1 голяма скилидка чесън
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 450 грама едри гъби
  • 120 грама крема сирене
  • 1 яйце
  • 1/4 чаена чаша галета
  • 1 чаена чаша смес от италиански сирена
  • сол
  • прясно смлян черен пипер

За украса:

  • 1/4 чаена чаша италиански сирена
  • 2 ивици хрупкав изпържен бекон, нарязан на малки парчета

гъби

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Внимателно измийте гъбите, извадете крачетата им. Шапките потопете леко в зехтин и оставете за момента.

Сгорещете 1 лъжица зехтин на среден огън. Сложете спанака в съда. Щом листата станат почти готови, добавете към тях нарязания или намачкан чесън. След това сложете бекона и разбъркайте.

Нека сместа остане върху котлона до пълната готовност на спанака. Тогава свалете от огъня.

В отделна купа смесете крема сиренето с галетата, микса от италиански сирена, яйцето и подправете.

Комбинирайте двете плънки (спаначената с бекона и тази от сирената), разбъркайте.

Подредете гъбите в намазнена тавичка, напълнете ги с готовата смес. Поръсете с малки парченца бекон и малко италиански сирена.

Изпечете във фурната за около 20 минути.

гъби

 

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: willcookforsmiles.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиСъставкиНовиниЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлПсихологияПроизводителиЗдравни съветиИсторияАлтернативна медицинаКлинични пътеки