Печени гъби с пармезан и чесън

Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши галета
- 30 грама пармезан, ситно настърган
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1 супена лъжица сух магданоз
- 2 яйчени белтъка
- 20 бели печурки, почистени
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- В голяма чиния смесете галетата с пармезана, чесновия прах, солта, черния пипер и магданоза.
- Леко разбийте белтъците в малка купа.
- Потопете всяка гъба в разбитите белтъци, оваляйте добре в сместа с галетата и поставете в тавата.
- Печете 10-15 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете хрупкавите гъби топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъбите помагат при деменция
- Гъбена каша с лук и заквасена сметана
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
Коментари към Печени гъби с пармезан и чесън