Печени гъби със сирене Чедър и чесън
Необходими продукти:
250 грама печурки (или друг вид)
100 грама сирене Чедър
50 грама кашкавал
1/2 сладка червена чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 супени лъжица олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука ситно, гъбите и чушките - на парчета.
Запържете лука за 2 минути в олиото, след това прибавете парчетата гъби и чушки, а 5 минути по-късно чесъна, сол и смлян черен пипер на вкус.

Нарежете половината от сиренето на кубчета, а останалото - на тънки парчета.
Смесете запържените гъби и зеленчуци с кубчетата и прехвърлете в подходящ съд за печене.

По повърхността подредете тънките парчета Чедър.

Изпечете ястието в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 10 минути.

Добър апетит!
Снимка: kulray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Печени гъби със сирене Чедър и чесън