Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън
Необходими продукти:
500 грама пресни цели печурки
1 лимон
2 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
чаша вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Изцедете сока от лимона, смесете го със зехтина, разбийте с тел за разбиване на яйца и подправете със смлян черен пипер на вкус.
В дресинга сложете намачканите скилидки чесън и налейте малко вода.
Залейте гъбите с готовия сос. Те трябва да се покрият напълно с него. Оставете ги да престоят една нощ, след което изпечете на жар, като периодично ги поливате с ароматната течност.
Добър апетит!
Снимка: mirtesen.aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гъби портобело
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Свинско с гъби в сметана
- Ливадна виолетка
- Зърнеста копринка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
Коментари към Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън