Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън
Необходими продукти:
500 грама пресни цели печурки
1 лимон
2 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
чаша вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Изцедете сока от лимона, смесете го със зехтина, разбийте с тел за разбиване на яйца и подправете със смлян черен пипер на вкус.
В дресинга сложете намачканите скилидки чесън и налейте малко вода.
Залейте гъбите с готовия сос. Те трябва да се покрият напълно с него. Оставете ги да престоят една нощ, след което изпечете на жар, като периодично ги поливате с ароматната течност.
Добър апетит!
Снимка: mirtesen.aif.ru
Коментари към Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън