Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън
Необходими продукти:
500 грама пресни цели печурки
1 лимон
2 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
чаша вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Изцедете сока от лимона, смесете го със зехтина, разбийте с тел за разбиване на яйца и подправете със смлян черен пипер на вкус.
В дресинга сложете намачканите скилидки чесън и налейте малко вода.
Залейте гъбите с готовия сос. Те трябва да се покрият напълно с него. Оставете ги да престоят една нощ, след което изпечете на жар, като периодично ги поливате с ароматната течност.
Добър апетит!
Снимка: mirtesen.aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън