Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън

Необходими продукти:
500 грама пресни цели печурки
1 лимон
2 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
чаша вода
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Изцедете сока от лимона, смесете го със зехтина, разбийте с тел за разбиване на яйца и подправете със смлян черен пипер на вкус.
В дресинга сложете намачканите скилидки чесън и налейте малко вода.
Залейте гъбите с готовия сос. Те трябва да се покрият напълно с него. Оставете ги да престоят една нощ, след което изпечете на жар, като периодично ги поливате с ароматната течност.
Добър апетит!
Снимка: mirtesen.aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Гъбите помагат при деменция
Коментари към Печени гъби на жар с лимонов сок и чесън