Печена тиква с портокал, мед и канела

Необходими продукти:
- 500 грама тиква
- 1 портокал
- 3 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица смляна канела
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на малки парчета. Изсипете я в подмазана с масло тава и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 - 20 минути. При продупчване с вилицата, тиквата трябва да бъде леко твърда.
Прехвърлете оранжевите парченца в огнеупорен съд с дебели стени (например, гювеч), добавете меда, сока от портокала и настърганата кора на цитруса (или нарязана на ситно). Разбъркате всичко добре и върнете във фурната за още 20 - 25 минути.
Разбъркайте 1 - 2 пъти през това време, за да може портокаловият сок да се разпредели равномерно.
Поръсете с канела готовия горещ десерт и може да поднесете с орехови ядки или бита сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печена солена тиква
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Тиква, Кюрбисия
- Сладка тиква с орехи
- Сок от тиква
Коментари към Печена тиква с портокал, мед и канела