Печена тиква с портокал, мед и канела

Необходими продукти:
- 500 грама тиква
- 1 портокал
- 3 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица смляна канела
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на малки парчета. Изсипете я в подмазана с масло тава и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 - 20 минути. При продупчване с вилицата, тиквата трябва да бъде леко твърда.
Прехвърлете оранжевите парченца в огнеупорен съд с дебели стени (например, гювеч), добавете меда, сока от портокала и настърганата кора на цитруса (или нарязана на ситно). Разбъркате всичко добре и върнете във фурната за още 20 - 25 минути.
Разбъркайте 1 - 2 пъти през това време, за да може портокаловият сок да се разпредели равномерно.
Поръсете с канела готовия горещ десерт и може да поднесете с орехови ядки или бита сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква, Кюрбисия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Тиквено масло
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Плодова питка с ябълки, стафиди и тиква
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиквен щрудел с орехи и канела
Коментари към Печена тиква с портокал, мед и канела