Печена тиква с портокал, мед и канела
Необходими продукти:
- 500 грама тиква
- 1 портокал
- 3 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица смляна канела
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на малки парчета. Изсипете я в подмазана с масло тава и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 - 20 минути. При продупчване с вилицата, тиквата трябва да бъде леко твърда.
Прехвърлете оранжевите парченца в огнеупорен съд с дебели стени (например, гювеч), добавете меда, сока от портокала и настърганата кора на цитруса (или нарязана на ситно). Разбъркате всичко добре и върнете във фурната за още 20 - 25 минути.
Разбъркайте 1 - 2 пъти през това време, за да може портокаловият сок да се разпредели равномерно.
Поръсете с канела готовия горещ десерт и може да поднесете с орехови ядки или бита сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И ТИКВА 190 г
ФАРМАСИ ЛАБОРАТЪРИС ПРОСТАМИН таблетки * 30
ТЕЧЕН САПУН-ПЯНА ЗА РЪЦЕ ПАПИЛИОН ТИКВА 500 мл
БИОВЕА ЗДРАВА ПРОСТАТА капсули* 60
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Диета с тиква за 12 дни
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквата пази сърцето, талията и очите и регулира високото кръвно
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Печена солена тиква
- Сок от тиква
- Тиквен щрудел с орехи и канела
Коментари към Печена тиква с портокал, мед и канела