Печена тиква с портокал, мед и канела

Необходими продукти:
- 500 грама тиква
- 1 портокал
- 3 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица смляна канела
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на малки парчета. Изсипете я в подмазана с масло тава и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 - 20 минути. При продупчване с вилицата, тиквата трябва да бъде леко твърда.
Прехвърлете оранжевите парченца в огнеупорен съд с дебели стени (например, гювеч), добавете меда, сока от портокала и настърганата кора на цитруса (или нарязана на ситно). Разбъркате всичко добре и върнете във фурната за още 20 - 25 минути.
Разбъркайте 1 - 2 пъти през това време, за да може портокаловият сок да се разпредели равномерно.
Поръсете с канела готовия горещ десерт и може да поднесете с орехови ядки или бита сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тиквен чай с прясно мляко и канела
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Спаначени кексчета от елда със семена
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
Коментари към Печена тиква с портокал, мед и канела