Печена тиква с пикантни подправки и зехтин

Необходими продукти:
- 1 килограм тиква
- 50 милилитра зехтин
- пресен или сух градински чай на вкус
- смлян лют червен пипер на върха на ножа
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- канела на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на парчета. Смесете подправките и ги счукайте в хаванче. След това налейте зехтина или използвайте растително олио без аромати.
С получения сос намажете тиквата и подредете парчетата в тава, чието дъно може да застелите с фолио. Поръсете със семената и с малко едра сол, покрийте с фолио и изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. 10 минути преди да извадите, махнете фолиото, за да може тиквата да се запече отгоре.
Може да поднесете с натрошени орехи и сиренов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сокът от тиква в борбата с килограмите
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Бутер банички с млечен тиквен крем и пудра захар
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
Коментари към Печена тиква с пикантни подправки и зехтин