Печена тиква с пикантни подправки и зехтин

Необходими продукти:
- 1 килограм тиква
- 50 милилитра зехтин
- пресен или сух градински чай на вкус
- смлян лют червен пипер на върха на ножа
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- канела на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на парчета. Смесете подправките и ги счукайте в хаванче. След това налейте зехтина или използвайте растително олио без аромати.
С получения сос намажете тиквата и подредете парчетата в тава, чието дъно може да застелите с фолио. Поръсете със семената и с малко едра сол, покрийте с фолио и изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. 10 минути преди да извадите, махнете фолиото, за да може тиквата да се запече отгоре.
Може да поднесете с натрошени орехи и сиренов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА МЪЖЕ 200 г БИОНИА
ХИП ПЮРЕ БИО ТИКВА 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Диета с тиква за 12 дни
- Рецепти за красота с тиква
- Тиква, Кюрбисия
- Печена солена тиква
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Сок от тиква
Коментари към Печена тиква с пикантни подправки и зехтин