Печена тиква с пикантни подправки и зехтин

Необходими продукти:
- 1 килограм тиква
- 50 милилитра зехтин
- пресен или сух градински чай на вкус
- смлян лют червен пипер на върха на ножа
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- канела на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и нарежете на парчета. Смесете подправките и ги счукайте в хаванче. След това налейте зехтина или използвайте растително олио без аромати.
С получения сос намажете тиквата и подредете парчетата в тава, чието дъно може да застелите с фолио. Поръсете със семената и с малко едра сол, покрийте с фолио и изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. 10 минути преди да извадите, махнете фолиото, за да може тиквата да се запече отгоре.
Може да поднесете с натрошени орехи и сиренов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Печена солена тиква
- Тиква, Кюрбисия
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Плодова питка с ябълки, стафиди и тиква
- Омлет с тиква, кашкавал и чесън
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
Коментари към Печена тиква с пикантни подправки и зехтин