Печена тиква в лимонов карамел

Необходими продукти:
- 1 килограм тиква
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 голям лимон
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и я нарежете на кубчета с размери около 2 х 2 сантиметра. Сложете ги в подходяща тава и засипете със захарта.
Обелете лимона, нарежете го на малки кубчета и го прибавете към тиквата. Разбъркайте.
Може да използвате и/или портокал, мандарини, но вкусовете им се губят при приготвянето на десерта.
Затворете тавата с капак и поставете във фурната при температура от 175 градуса. Нека се пече в продължение на 30 минути. Разбърквайте периодично. Опитайте, ако е необходимо, сложете още захар, махнете капака и върнете обратно за 10 минути, за да се запече тиквата.
Проверете готовността с помощта на клечка за зъби.
Десертът се поднася студен. Може да добавите сушени кайсии или стафиди, ако предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печена солена тиква
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Тиква, Кюрбисия
- Сладка тиква с орехи
- Сок от тиква
Коментари към Печена тиква в лимонов карамел