Печена сьомга с чесън и бяло вино
Приготвянето на тази сьомга ще ви отнеме само около 25 минути, а в резултат ще имате вкусно и засищащо ястие. Продуктите са за 5 порции. Да се заемаме!
Необходими продукти
- една половина от сьомга (около 900 грама) почистена и обезкостена
- 4 супени лъжици краве масло
- 8 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1/4 чаена чаша сухо червено вино
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/4 чаена чаша магданоз, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша зелен лук, нарязан на тънко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната до 190 градуса. Сложете голямо парче фолио на дъното на тава за печене.
Вземете малък тиган и разтопете в него маслото на средна температура. Добавете чесъна и запържете за 1-2 минути.
Свалете тигана от котлона и сложете в него бялото вино, лимоновия сок и магданоза.
Намажете фолиото с малко от готовата смес. Сложете сьомгата върху фолиото. Изсипете останалата част от сместа върху сьомгата и я разпределете равномерно, за да покрие рибата добре. Поръсете с малко сол и черен пипер.
Загърнете сьомгата във фолиото, за да я закриете напълно. Печете около 15 минути на предварително загрятата фурна.
Извадете тавата от фурната и отворете фолиото, за да открете горната част на рибата. Увеличете градусите до 350 и печете още 3-4 минути, докато сьомгата стане златиста на цвят.
Сервирайте готовото ястие с резенчета лимон и любимата си салата. Приятен апетит!
Източник: gimmesomeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Сьомга с картофи и целина на фурна
Коментари към Печена сьомга с чесън и бяло вино