Пастички с млечен крем и кайсиево сладко
Необходими продукти:
- 100 грама брашно
- 200 грама захар
- 100 грама масло
- 150 милилитра кондензирано мляко
- 4 яйца
- 15 милилитра коняк
- 50 грама кайсиево сладко
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта, трябва да се получи пухкава еластична пяна. В нея изсипете брашното и разбъркайте.
Включете фурната да загрява при 210 градуса. Застелете форма с лист пергамент и в нея изсипете тестото. Изпечете за 30 минути.
Готовият блат оставете да се охлади. От него изрежете еднакво големи кръгчета, а остатъците изсушете във фурната и натрошете или настържете ситно.
Маслото разбийте, като постепенно към него добавяте кондензираното мляко. Накрая налейте коняка.
Една пастичка трябва да оформите от 2 кръгчета тесто. Едното от тях намажете с млечния крем, покрийте с второто и сложете малко кайсиево сладко отгоре. След това много внимателно потопете в крема, за да се покрие от всички страни с него и оваляйте в трохите.
Десертът е готов.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodoma.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Уникални торти за специални празници
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
Коментари към Пастички с млечен крем и кайсиево сладко