Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пастички с коняк, карамелено покритие и орехи (без печене)

Пастички с коняк, карамелено покритие и орехи (без печене)

Пастички с коняк, карамелено покритие и орехи (без печене) - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама натрошен пандишпанов блат, бисквити или десертно руло по избор
  • 250 грама масло
  • 250 грама захар на пясък
  • 1 супена лъжица коняк
  • 1 пакетче ванилова захар

За покритието:

  • 300 грама захар на пясък
  • 75 милилитра вода
  • 2 чаени чаши орехови ядки

 

Начин на приготвяне:

Към натрошените пандишпан, бисквити или руло добавете маслото, предварително размекнато и разбъркано със захарта. Изсипете коняка и ваниловата сладост, разбъркайте и разделете сместа на топчета, които приберете в хладилника (съществува и вариант, при който към комбинацията се добавят един или два жълтъка, бихте могли да се възползвате от него, ако получената консистенция не позволява оформянето на кръгли пастички).

Направете карамел от захарта и водата. В него потопете тортичките и ги оваляйте в едро натрошените орехови ядки.

Десертът е готов.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: myinfohome.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноНовини