Пастички с коняк, карамелено покритие и орехи (без печене)

Необходими продукти:
- 250 грама натрошен пандишпанов блат, бисквити или десертно руло по избор
- 250 грама масло
- 250 грама захар на пясък
- 1 супена лъжица коняк
- 1 пакетче ванилова захар
За покритието:
- 300 грама захар на пясък
- 75 милилитра вода
- 2 чаени чаши орехови ядки
Начин на приготвяне:
Към натрошените пандишпан, бисквити или руло добавете маслото, предварително размекнато и разбъркано със захарта. Изсипете коняка и ваниловата сладост, разбъркайте и разделете сместа на топчета, които приберете в хладилника (съществува и вариант, при който към комбинацията се добавят един или два жълтъка, бихте могли да се възползвате от него, ако получената консистенция не позволява оформянето на кръгли пастички).
Направете карамел от захарта и водата. В него потопете тортичките и ги оваляйте в едро натрошените орехови ядки.
Десертът е готов.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: myinfohome.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Торта Мравуняк с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Шоколадов фъч с малини
Коментари към Пастички с коняк, карамелено покритие и орехи (без печене)