Пастет от гъби
Необходими продукти:
- 20 грама сушени манатарки
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 2 глави лук, нарязани на много ситно
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 175 грама диви гъби, нарязани на ситно
- 175 грама перучки, нарязани на ситно
- 1 супена лъжица нарязана на ситно мащерка
- 60 милилита вино Порто
- хляб или крекери за сервиране
Начин на приготвяне:
Накиснете манатарките в 150 милилитра вряща вода и ги оставете за 30 минути, прецедете, а течността запазете. Гъбите нарежете на много ситно.
Изпържете лука за 5 минути, докато омекне, добавете чесъна, а след минута всички сурови чушки и мащерката. Задушавайте 10 минути, докато течността се редуцира, а гъбите покафенеят.
Добавете нарязаните манатарки и виното, варете, докато течността заври. Сипете и течността от накиснатите гъби и разбъркайте добре, като изстържете всички остатъци по дъното на тигана. Оставете да се вари, докато почти течността се изпари напълно. Подправете и охладете.
Блендирайте сместа, докато се получи паста. Гарнирайте с малко мащерка и сервирайте пастета с хляб или крекери.
Може да съхранявате в хладилник до 1 седмица.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Ливаден пачи крак
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Пастет от гъби