Паниран карфиол с къри
Необходими продукти:
1 глава цветно зеле
100 милилитра много студена газирана вода
3 супени лъжици брашно с връх
1 яйце
шепа накълцан кориандър
1 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица сладък червен пипер
1/4 чаена лъжица лют червен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Накъсайте зелето на букетчета и ги пуснете във вряща вода за 2 минути. След това отлейте водата. Смесете кърито, червения пипер (и лютия, и сладкия), яйцето и разбъркайте всичко добре. Добавете газираната вода, брашното, кориандъра и отново разбъркайте.
Загрейте малко зехтин в тенджерка и в него изпържете до златисто карфиола, който преди това сте потопили в панировката. Цветчетата извадете с помощта на решетъчна лъжица и сложете върху хартиена кърпа, за да може да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Хапки от карфиол с фета и лук
- Карфиол с четири вида гъби
- Печен карфиол с наденица и чедър
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Коментари към Паниран карфиол с къри