Паниран карфиол с къри
Необходими продукти:
1 глава цветно зеле
100 милилитра много студена газирана вода
3 супени лъжици брашно с връх
1 яйце
шепа накълцан кориандър
1 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица сладък червен пипер
1/4 чаена лъжица лют червен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Накъсайте зелето на букетчета и ги пуснете във вряща вода за 2 минути. След това отлейте водата. Смесете кърито, червения пипер (и лютия, и сладкия), яйцето и разбъркайте всичко добре. Добавете газираната вода, брашното, кориандъра и отново разбъркайте.
Загрейте малко зехтин в тенджерка и в него изпържете до златисто карфиола, който преди това сте потопили в панировката. Цветчетата извадете с помощта на решетъчна лъжица и сложете върху хартиена кърпа, за да може да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол с четири вида гъби
- Карфиолена салата в буркан
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Пържен карфиол по корейски
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Карфиолени пуканки
- Пилешко с цветно зеле и сметана на фурна
- Карфиолени питки с чедър, чиа и сусам
Коментари към Паниран карфиол с къри