Панирани сушени гъби

Необходими продукти:
8-10 сушени гъби
2 яйца
2 супени лъжици заквасена сметана
галета
прясно мляко
сол на вкус
брашно за овалване на гъбите
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Вземете само шапките на гъбите, измийте ги и залейте с прясно мляко. Нека престоят една нощ, след което сварете отново в мляко. Извадете ги от течността и затиснете с тежък предмет, докато се охладят напълно и подсолете на вкус.
Смесете яйцата със сметаната. Оваляйте гъбите в брашно, потопете в сметаново-яйчената комбинация и накрая в галета. Изпържете в голямо количество нагорещено олио до образуването на апетитна румена коричка.
Може да поднесете, поръсвайки с нарязан пресен магданоз и задушено зеле.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Панирани гъби
- Задушени гъби в бира и масло
Коментари към Панирани сушени гъби