Панирани рибени хапки с плънка от кашкавал
Необходими продукти:
- 800 грама рибено филе по ваш избор
- 2 яйца
- 3 супени лъжици грис
- 150 грама кашкавал
- 4 супени лъжици галета
- 2 супени лъжици грис за панировката
- 1 чаена лъжица смлян червен пипер
- сол и смлян черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте филето и го смелете с помощта на машинка за мелене на месо или с блендера. Към каймата прибавете гриса, яйцата, сол и черен пипер на вкус. Оставете да престои 20 минути.
Настържете кашкавала.
От получената кайма оформете топчета с големина на орех, които сплескайте между дланите си. След това сложете щипка настърган кашкавал върху пласта и направете отново топче, като плънката да остане от вътрешната страна.
Смесете гриса, приготвен за панировката, с галетата и червения пипер. В тази смес оваляйте рибените хапки и ги изпържете в достатъчно количество нагорещено олио. Готовите изваждайте върху хартия, за да може да се отцеди излишната мазнина.
Може да поднесете, поръсвайки с нарязани зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Подходящи подправки за морска риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Панирани рибени хапки с плънка от кашкавал