Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Отворена баница със сирене и билки

Отворена баница със сирене и билки

Отворена баница със сирене и билки - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама кори за баница
  • 60 грама разтопено масло
  • 200 грама натрошено или настъргано краве сирене
  • половин връзка нарязан пресен риган
  • няколко стръка пресен лук
  • няколко стръка пресен босилек
  • 1 връзка магданоз
  • няколко стръка копър
  • сол според вкуса
  • допълнително масло за намазване


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 180 градуса и намажете кръгла тава с разтопено масло. Застелете я с две кори. Вземете една кора и я навийте на руло. Сложете я в единия край на тавата и направете и другия по същия начин.

В блендер сложете пресните подправки и ги нарежете ситно. Изсипете ги в купа и прибавете сиренето. Разбъркайте и разпределете от сместа. Вземете отново кора и я свийте на хармоника по дължина. Подредете в средата на тавата, направете още няколко по същия начин и разположете и тях.

Разпределете плънката между корите и поръсете с разтопено масло. Глазирайте краищата на баницата и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: cooking.nytimes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки