Отворена баница със сирене и билки
Необходими продукти:
- 300 грама кори за баница
- 60 грама разтопено масло
- 200 грама натрошено или настъргано краве сирене
- половин връзка нарязан пресен риган
- няколко стръка пресен лук
- няколко стръка пресен босилек
- 1 връзка магданоз
- няколко стръка копър
- сол според вкуса
- допълнително масло за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете кръгла тава с разтопено масло. Застелете я с две кори. Вземете една кора и я навийте на руло. Сложете я в единия край на тавата и направете и другия по същия начин.
В блендер сложете пресните подправки и ги нарежете ситно. Изсипете ги в купа и прибавете сиренето. Разбъркайте и разпределете от сместа. Вземете отново кора и я свийте на хармоника по дължина. Подредете в средата на тавата, направете още няколко по същия начин и разположете и тях.
Разпределете плънката между корите и поръсете с разтопено масло. Глазирайте краищата на баницата и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: cooking.nytimes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Баница с лапад и сирене
- Бухтички
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лучник с маслено тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Отворена баница със сирене и билки