Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)

Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)

от 11 ное 2015г., обновено на 28 апр 2020г.
Автор: Chef Framar
Осоляване на риба и месо. Технологията (месо) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Осоленото месо е добре познато у нас. Ввсички се опитвали пастърма, суджук и други месни продукти, приготвени по такъв или сходен начин. Технологията за направата не е сложна. Нека се запознаем с нея.

Осолено месо, пастърма

Технология за осоляване на месо

  • Месото се нарязва на парчета и обилно се посипва със сол и предпочитани подправки. Слага в съд и се оставя да престои 3 седмици на студено, като периодично се обърква. След това се закача да съхне в продължение на около седмица.
  • Допълнително изсушаване се прави, като месото се нареже на парчета с дебелина 1,5-2 сантиметра и се осоляват аналогично на технологията за обработка на рибата.
  • Често към солта се прибавят и множество подправки, които проникват във вътрешността на месото по време на процеса. По този начин то придобива по-изтънчени вкус и аромат в сравнение с това, за което е използвана само сол.
  • Когато месото се осоли достатъчно, се преминава към изсушаването.
  • Може да поставите върху решетка/скара, подобна тази за барбекю, като преди това трябва да попиете излишната течност.
  • Месото е достатъчно сухо, когато, почуквайки по повърхността му, звукът е сякаш удряте по картон. Тогава може да приберете за съхранение в плътно затворени стъклени съдове, които се оставят на сухо и тъмно място.

Осолени и изсушени по този начин меса и риба запазват вкусовите и хранителните си качества до 2-3 години след обработката.

Още по темата:
  • Как да изсушите целина в дехидратор или фурна Как да изсушите целина в дехидратор или фурна
  • Осоляване на риба и месо. Технологията (риба) Осоляване на риба и месо. Технологията (риба)
  • Осоляване на риба и месо. Полза и вреда Осоляване на риба и месо. Полза и вреда
  • Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA
159.00лв. / 81.30 €

СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA

Безплатна доставка за България!
СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FRESA
199.00лв. / 101.75 €

СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FRESA

Безплатна доставка за България!

Коментари към Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:08
    Коментирайте "Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
  • Осоляване на риба и месо. Технологията (риба)
  • Как да изсушите целина в дехидратор или фурна
  • Осоляване на риба и месо. Полза и вреда
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 50 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival