Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)

Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)

от 11 ное 2015г., обновено на 28 апр 2020г.
Автор: Chef Framar
Осоляване на риба и месо. Технологията (месо) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Осоленото месо е добре познато у нас. Ввсички се опитвали пастърма, суджук и други месни продукти, приготвени по такъв или сходен начин. Технологията за направата не е сложна. Нека се запознаем с нея.

Осолено месо, пастърма

Технология за осоляване на месо

  • Месото се нарязва на парчета и обилно се посипва със сол и предпочитани подправки. Слага в съд и се оставя да престои 3 седмици на студено, като периодично се обърква. След това се закача да съхне в продължение на около седмица.
  • Допълнително изсушаване се прави, като месото се нареже на парчета с дебелина 1,5-2 сантиметра и се осоляват аналогично на технологията за обработка на рибата.
  • Често към солта се прибавят и множество подправки, които проникват във вътрешността на месото по време на процеса. По този начин то придобива по-изтънчени вкус и аромат в сравнение с това, за което е използвана само сол.
  • Когато месото се осоли достатъчно, се преминава към изсушаването.
  • Може да поставите върху решетка/скара, подобна тази за барбекю, като преди това трябва да попиете излишната течност.
  • Месото е достатъчно сухо, когато, почуквайки по повърхността му, звукът е сякаш удряте по картон. Тогава може да приберете за съхранение в плътно затворени стъклени съдове, които се оставят на сухо и тъмно място.

Осолени и изсушени по този начин меса и риба запазват вкусовите и хранителните си качества до 2-3 години след обработката.

Още по темата:
  • Как да изсушите целина в дехидратор или фурна Как да изсушите целина в дехидратор или фурна
  • Осоляване на риба и месо. Технологията (риба) Осоляване на риба и месо. Технологията (риба)
  • Осоляване на риба и месо. Полза и вреда Осоляване на риба и месо. Полза и вреда
  • Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA
159.00лв. / 81.30 €

СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA

Безплатна доставка за България!
СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FRESA
199.00лв. / 101.75 €

СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FRESA

Безплатна доставка за България!

Коментари към Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)
    www.framar.bg 
    на 19 November 2025 в 16:39
    Коментирайте "Осоляване на риба и месо. Технологията (месо)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Осоляване на риба и месо. Технологията (риба)
  • Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
  • Осоляване на риба и месо. Полза и вреда
  • Как да изсушите целина в дехидратор или фурна
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Здравният министър на САЩ спря финансирането на проекти за иРНК ваксиниЗдравният министър на САЩ спря финансирането на проекти за иРНК ваксини

Здравният министър на САЩ спря финансирането на проекти за иРНК ваксини

от 19 ное 2025г.Прочети повече
Спасиха мъж на 82 години с исхемия на крака с модерна апаратураСпасиха мъж на 82 години с исхемия на крака с модерна апаратура

Спасиха мъж на 82 години с исхемия на крака с модерна апаратура

от 19 ное 2025г.Прочети повече
Спасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аортаСпасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аорта

Спасиха живота на жена с трансплантиран бъбрек и разкъсана аорта

от 19 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 19 дни, 5 часа и 35 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 29 дни, 1 час и 48 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АФЛАК таблетки 100 мг * 10

ВЕМОВИТ УЛТИМА капсули * 60

ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР ОВВО THERMOCARE STANDARD

БИ-КЕЪР ОПОРА ЗА КРЪСТ ОТ НЕОПРЕН

БИОХЕРБА КОЕНЗИМ Q10 200 мг + ЦИНК капсули * 100

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ГИНОФИЛУС вагинални капсули * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 ное 2025г. в 16:09:32

БЕТМИГА таблетки с удължено освобождаване 50 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 ное 2025г. в 16:08:50

КАВИНТОН ФОРТЕ таблетки 10 мг * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 ное 2025г. в 16:07:59

ИНОВИРОН капсули * 20 МИРТА МЕДИКУС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 ное 2025г. в 16:07:02

БЕТМИГА таблетки с удължено освобождаване 50 мг * 30

Коментар на: Pave от 19 ное 2025г. в 15:43:58
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival