Омлет с макарони и бекон

Необходими продукти (за 4 порции):
250 грама макарони
8 яйца
връзка магданоз
2 супени лъжици олио
4 парчета бекон (около 40 грама всяко)
сол, смлян черен пипер и настъргано индийско орехче - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода до полуготовност. След това отцедете течността с помощта на гевгир и ги изплакнете със студена вода.
Измийте магданоза, подсушете го и нарежете на ситно.
Разбийте яйцата с вилица, прибавете към тях магданоза и макароните, сложете подправки на вкус. Разбъркайте всичко.
Сгорещете олиото в тиган и ив него изсипете получената смес. Нека се приготвя в продължение на 5 минути, след което обърнете от другата страна (за още 5 минути).
Парчетата бекон изпържете отделно без мазнина.
Нарежете омлета на 4 части и поднесете с бекона.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
Коментари към Омлет с макарони и бекон